WAAR SMAAK LOKAAL IN ARNHEM | IDEAAL LUNCHEN NA HET SHOPPEN

Inmiddels heb ik bij Let Us Stay For A Day op bijna alle plekken wel een keer voor een lunch aangeschoven. Toch heb ik weer een nieuwe hotspot gevonden in ons mooie Arnhem. Eentje in het Musis Kwartier, het WAAR Smaak Lokaal. Het is een combinatie van een fairtrade winkel & een leuke lunchroom met kinderhoek.

Nou heb ik zelf geen kinderen, maar mijn broertje dus wel. Daar pas ik elke donderdag op & is het soms moeilijk om een kidsproof locatie te vinden in de horeca. Zo’n plek waar je even lekker een bak koffie kan drinken zonder al te veel op de kinderen te letten. Check, gevonden dus. Bij WAAR hebben ze een fantastische speelhoek.

Deze keer was ik alleen met Claudia. We waren eigenlijk een kwartier te vroeg op onze afspraak, maar dat is bij WAAR Smaak Lokaal geen probleem. De winkel verkoopt echt allerlei gave fairtrade producten. Zo ook repen Tony Chocolony, kookboeken voor echte mannen, mooi servies & nog veel meer leuke dingen die jezelf of een ander cadeau kan doen. Vooral jezelf in mijn geval :-).

Even later komt Joost de Vries binnenlopen, de nieuwe eigenaar sinds september 2017. Hij heeft de menukaart behoorlijk aangepast en werkt met veel lokale producten. Het biologische brood komt bij Tom van Otterloo vandaan, de kaas uit Lievelde, de salade van boer Matthias van de Horsterhof uit Duiven, de landgoedjam van de Groene Schuur uit Groessen en ga zo maar door. Zo komt elk lunchgerecht wel met een mooi verhaal uit de omgeving.

Wij kiezen deze middag voor de Picknick Platter voor twee personen. Een dienblad voor lekkers en een forse kop tomatensoep vooraf. Deze is weer afkomstig van de dames achter Kromkommer. Groente en fruit met een afwijking die normaal gesproken niet in de schappen komen te liggen gebruiken  zij wel voor de soep. Want wij Nederlanders zijn hiervoor te kieskeurig en willen alleen rechte komkommers van de Appie ;-). Een goed gevulde soep met veel grote stukken tomaat. De kop had van ons wel iets kleiner gemogen of misschien in een kleiner glas naast de Picknick Platter worden gezet. Lekker is ie zeker!

Niet veel later komt al het lekkers op tafel: een lokale brownie (bij Siza vandaan), Syrische humus gemaakt door Ghiat uit Aleppo, tonijnsalade, carpaccio, brie en kaas, pesto met pijnboompitten, gerookte zalm en een smaakvolle ham. Zoveel mogelijk streekproducten! Zo komt de zalm allen niet uit de Rijn, maar is hij wel in Gelderland gerookt. Klein detail.

WAAR Smaak Lokaal werkt ook met personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit betekent een hechte samenwerking met Siza (Het Dorp) in Arnhem. Wij waren aangenaam verrast en hebben weer een leuke lunchplek erbij gevonden! Deze lunchplek kan je op jouw lijstje bijschrijven!

WAAR Smaak Lokaal
Brouwersplein 11 Arnhem

 

Laat jouw reactie achter...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *