5 x VERSCHILLENDE SOORTEN PLAATJESDRAAIERS ;-)

Tegenwoordig noemt bijna iedereen die ooit een Pioneer heeft aangeraakt zichzelf al een DJ. Daardoor kom je in kroegen, discotheken, kermissen en bruiloften enorm veel verschillende soorten plaatjesdraaiers tegen. Het leek mij leuk om een soort van onderverdeling te maken ;-). Wat voor DJ ben jij eigenlijk?

De Backstabber

Laten we beginnen met misschien wel de meeste irritante DJ’s uit het vak. De boys die in de categorie ‘backstabbers’ vallen. Jij bent ziek en stuurt een collega die toch al vrij is naar jouw vaste kroegie. Na afloop bel je hem op om te vragen hoe het ging. ‘Helemaal top’, zegt ie. Zelfs zo goed dat hij blijkbaar meteen al jouw vaste vrijdagavonden heeft overgenomen. Bij navraag blijkt dat de eigenaar het aanbod om 100 euro per avond minder te betalen aan een DJ niet af kon slaan. Met dank aan de Backstabber! 

De Wannabe Martin Garrix

Dit is de DJ die zichzelf al de status hebben aangemeten van Martin Garrix. De ‘over-het-paard-getilde’ boy die zelfs de kleinste stamkroeg een rider sturen met zijn wishlist. Met een gage van 100 euro per avond wel vragen om een fles Grey Goose & Dom Perignon, diverse snacks en het liefst nog een paar lokale hoeren.

Natuurlijk komt deze DJ nooit alleen, maar neemt ie al zijn homeboys mee. Zo’n posse die zich alleen nooit weet te gedragen in de kroeg. Dat groepje dat het liefst zo dicht mogelijk tegen de DJ aanstaat (in zijn toch al kleine hokkie) & de champagnefles ‘per ongeluk’ over de cd-spelers leeg spuit. 

De Slechte Stadionspeaker 

Zo’n DJ die liever cabaretier of stand-up comedian had willen zijn. Maar dan wel met verdomd slechte grappen. De muziek speelt bij DJ een ondergeschikte rol. Het liefst doet hij live-verslag van elk tafereel dat zich in de bar afspeelt. Natuurlijk roept hij ook bij binnenkomst alle namen op van de personen die hij kent. Hij lacht het liefst om al zijn eigen grappen en het verkeerd inmixen van zijn volgende plaat lult hij er snel overheen. De ‘Slechte Stadionspeaker’ dus… 

De Sexy Mollige Goedzak 

Elke gast vindt deze DJ leuk. Ze noemen hem ‘sexy mollig’, heeft een welvaartsbuik en drinkt elk weekend een paar liter alcohol. Natuurlijk shotjes on the side. Hij heeft humor, komt met elk geintje of sarcastische opmerking weg. Hij heeft veel vrienden in de kroeg en ondanks zijn logge verschijning (lees: lompe zeekoe) is elke bardame fan van hem. Zo’n knuffelbeer die zelfs met een scheve mix gemakkelijk weg komt.

Deze goedzak kan meestal ook verrassend goed met zijn collega DJ’s. Misschien ook omdat 70% van de kroeg DJ’s een buikje heeft. Zeker als ze al meer dan 5 jaar meedraaien in het circuit. Zelfs een wodka dieet slaat niet meer aan :-p…

De Absolute Topper

Net zoiets als een beschermde diersoort. Een zeldzaam en misschien wel uitstervend ras. We moeten zuinig zijn op deze kroeg DJ’s. Dit exemplaar in de DJ booth heeft meestal last van veel roofdieren (lees: collega dj’s) in de buurt. Deze roofdieren zitten continu op hun telefoontje. Niet uit verveling, maar op de app ‘Shazam’. Of staan stiekem over het randje van het DJ meubel foto’s te maken van de tracklist.

Deze Absolute Topper heeft meestal ook nog de stem van Edwin Evers en draait de hele kroeg helemaal dol. Het is dan ook niet verrassend dat deze DJ zijn agenda tot eind 2018 al helemaal vol heeft staan. Laten we zuinig op ze zijn… Er zijn er nog maar weinig van!

Geschreven door DJ Lourenz van Let Us Stay For A Day.

Laat jouw reactie achter...