5 x DE LEUKSTE HOTSPOTS EN PLEKKEN VAN MAASTRICHT

Eindelijk een blog over het mooie en vooral bourgondische Maastricht. De hoofdstad en trots van Limburg! Als er één stad hoog op het lijstje van Let Us Stay For A Day staat, dan is het Mestreech wel. Dus gingen we twee dagen op pad op zoek naar de leukste hotspots in het zuiden van het land. Het waren er enorm veel, maar de leukste 5 momenten voor ons kan je lezen in deze post!


Hotel Trash Deluxe

Boschstraat 55 Maastricht

Natuurlijk heb je allereerst een leuke overnachting nodig als je naar Maastricht gaat. Zoek niet verder, boek dit kleine & vooral leuke design hotel. Met 8 unieke kamers zeker niet grootschalig en daarom extra gezellig. Het boutique hotel bestaat uit twee gebouwen. Elke kamer heeft een eigen thema.


(Foto: onze unieke ‘Metal’ kamer bij Trash Deluxe)

Eigenaresse Joyce vertelt graag over de mooie bezienswaardigheden en de leukste plekjes om te eten of te borrelen. De kamers zijn enorm ruim, strak & schoon. Op Booking.com krijgt dit hotel ook een 8,7 als gemiddeld cijfer. Het ligt midden in het centrum (300m van de markt)  & alles is daardoor op loopafstand te bezoeken. Heerlijk!


(Foto: ontbijtruimte op de begane grond)


Stadsherberg De Poshoorn

Stationsstraat 47 Maastricht

Deze stadsherberg ligt in de populaire stadsdeel Wijck. Als je net als ons met de trein komt is het op loopafstand vanaf het station. Ideaal om het eerste biertje achterover te slaan bij aankomst! Met 13 verschillende bieren op tap & 42 speciaalbieren op fles is er genoeg keus.

 

Wijnrestaurant Mes Amis
Tongersestraat 5 Maastricht

De naam zegt het natuurlijk al. Dit restaurant is gespecialiseerd in wijn/spijs combinaties. Wèl op chique. Voor iedereen die wat te vieren heeft of gewoon van het leven wilt genieten. Af en toe mag je jezelf toch wel eens verwennen toch?!

 

Superlekker gegeten!! #maastricht

A post shared by Ramona (@ramonadr) on

 

Eetcafé de Bengel
Kesselskade 65 Maastricht

Ontbijten aan de Maas? Let Us Stay For A Day begon de dag prima in het zonnetje bij eetcafé de Bengel. Een goede start van de dag en een prachtig uitzicht over de rivier die midden door het centrum stroomt. Op de achtergrond de Sint Servaasbrug.


(Foto: prima ontbijt aan de Maas met op de achtergrond de Sint Servaasbrug)

In Den Ouden Vogelstruys
Vrijthof 15 Maastricht

Dit plekje op het Vrijthof in Maastricht moet sowieso bezocht worden tijdens jouw stedentrip! Het verhaal van dit café ‘In Den Ouden Vogelstruys‘ begint al in de 14e eeuw. Helaas zorgde een brand ervoor dat in de 18e eeuw het oude pand verloren ging. Het is dan ook het oudste café van deze stad. Heerlijke plek om op het terras de drukte op het plein te bekijken. Natuurlijk ook ideaal om na een middagje shoppen de benen even te laten rusten…

Welk plekje in Maastricht zou jij Let Us Stay For A Day willen aanraden? Dan brengen wij misschien binnenkort nog een bezoek aan deze geweldige hoofdstad van Limburg! Een weekendje weg in eigen land, hoe lekker…

 

 

 


 

Laat jouw reactie achter...