OPGEPAST | CHRONISCH DEFECTE KNIPPERLICHTEN

Knipperlicht Defect APK

Binnenkort ben ik weer de klos. Tijd voor mijn jaarlijkse APK op de auto. Normaal maak ik mij hiervoor nooit zo’n zorgen. Mijn ‘Mazdarati’ slaagt meestal cum laude voor deze test. Maar de laatste tijd is het mij op de snelweg en rotondes opgevallen dat veel auto’s met een defect kampen. Het zou binnenkort wel eens kunnen leiden tot de grootste terughaal actie sinds het eierschandaal van afgelopen week.

Sta ik met mijn auto stil vlak voor de rotonde om een tegenligger de ruimte te geven, blijkt deze spontaan toch af te slaan. Heb ik weer, knipperlicht van de Audi kapot. Kan gebeuren. Maar ik had daar dus gewoon door kunnen rijden.

Even later rij ik de snelweg op. Wil ik op de linkerbaan een vrachtwagen inhalen. Bestuurder van de BMW achter deze lange bak besluit vlak voor mij dezelfde vrachtwagen in te halen. Wat denk je?! Knipperlicht kapot. Ik vol op de rem. Botsing net voorkomen. Die zag ik niet aankomen. 

Onderweg naar mijn afspraak concludeer ik even later dat de meeste auto’s op de weg tegenwoordig met dit probleem kampen. Het lijkt mij dan ook een goede zaak als de garagehouders hiervoor eens op de vingers getikt worden. Dat de automonteurs tijdens de APK keuring extra gaan letten op het knipperlicht-syndroom.

Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat een bestuurder een boete wil riskeren van € 90,-. Dus het zal wel aan het kapotte lampje liggen. Zo’n kleine handeling, even met je vinger het pookje omhoog of omlaag duwen, kan niet moeilijk zijn. Of je moet aan een verschrikkelijke vorm van polio of reuma leiden. Anders kan zo’n geintje voor een dure prent zorgen. Aan de bestuurder zal het daarom wel niet liggen. 

Als je dan ook nog leest dat “het niet knipperen bij het afslaan” op nummer 2 staat in de ergernis top 10 op de weg, dan moet je wel heel egoïstisch zijn als je te lui bent om je handje te bewegen. Daarom roep ik de huidige regering op om snel actie te ondernemen tegen dit defect. 

Mijn oplossing is simpel. Zet op elke rotonde een verkeersagent. Auto’s waarvan het knipperlicht niet werkt meteen naar de kant trekken. Even controleren of het lampje echt niet werkt. Zo niet, meteen ter plekke repareren om nog meer ergernis in de toekomst bij medeweggebruikers te voorkomen. Anders een boete van € 90,-. Met als resultaat dat de belasting omlaag kan. En met het twee keer knipperen, van de ogen dit keer, is het belastingtekort ook weggewerkt.

Wedden dat elke bestuurder de vinger van de pook dan weer weet te vinden om de vinger op de knip te houden?!

Knipperlicht Defect APK
(Foto: Klik hier voor bron)

Geschreven door Lourenz van Let Us Stay For A Day

Laat jouw reactie achter...