DE STAAT | HEERLIJK OP ELK MOMENT VAN DE DAG

De Staat op de markt in Arnhem. Een gloednieuwe horecazaak en nu al voelt het als thuiskomen. Hier kan je echt elk moment van de dag aanschuiven. Overdag voor een goede bak koffie of lunchbreak. Of aan het eind van de middag voor een lekkere after work borrel of diner. Natuurlijk ging Let Us Stay For A Day op onderzoek uit. Lees je even mee?

 


De Staat
zit op de plek waar vroeger De Waag en Gewaagd zaten. Die laatste zaak zag er al heel mooi uit. Dus bij binnenkomst had ik niet verwacht dat het hele interieur een complete metamorfose heeft ondergaan. Wel dus! En hoe… Het hoge plafond, de statige bar en vooral de mooie wand met planten in houten kratten. Indrukwekkend. Lage  en lage tafels wisselen elkaar af. Keuze zat dus.


De menukaart

Bij veel horecazaken is kiezen voor mij niet zo moeilijk. Er staan meestal maar een paar gerechten tussen die mijn nieuwsgierigheid wekken of die mij aanspreken. Bij De Staat loopt het water bij mij al in de mond bij het lezen van al dat lekkers op de kaart. De menu is gericht op de wereldkeuken. Een brede keus uit allerlei lekkers uit verschillende werelddelen! Mooi toch? 

Eigenlijk wil ik alles proberen: de Poké Bowl Zalm, de Staatsbal (huisgemaakte gehaktbal met Tonkatsu saus), de Tom Kha Kai (vooral omdat de Thaise keuken mijn favoriet is), de Steak Tartare & ga zo maar door…

Dan zien Niels en ik de perfecte oplossing. Planken! Dat lijkt misschien behoorlijk afgezaagd in de Arnhemse horeca, maar het vlotte & enthousiaste personeel geeft ons de garantie dat dit een goede keus is. Vlees, vis en zelfs vega hoort tot de mogelijkheden. Vega dus… Geintje natuurlijk, we gaan voor de visplank. Deze bestaat uit een steamed bun met zalm, gemarineerde gamba’s, crostini met kabeljauw, zalm met soya, Manchego & frites. Perfecte keus.

Het zijn misschien niet de goedkoopste planken, maar deze zijn serieus goed belegd. Geen standaard producten op deze houten onderzetter, zoals olijven, brood & salami of andere vleeswaren uit een massaverpakking! Favoriet is voor ons de steamed bun & de gamba’s! More more more please… Deze plank mag dus blijven!!!

Als hoofdgerecht nemen we de Steak USA met Bearnaisesaus & de kalfssucade. De prijs op de kaart is inclusief twee supplementen (keus uit: zoete aardappelfriet, rustieke friet, couscous, sla, gepofte biet en gestoomde bimi). Geen verrassingen op de rekening na afloop dus. Voor ons is de Steak USA de absolute winnaar!

Eindoordeel

Volgens Let Us Stay For A Day is De Staat net even anders. Een erg grote zaak, 7 dagen in de week open & een menukaart die duidelijk wat meer aandacht heeft gekregen in vergelijk met veel andere zaken. Originele gerechten en vooral een ruime keus van verschillende keukens uit de hele wereld. De komende tijd zal uitwijzen of De Staat de stroom Arnhemmers weer naar de Markt weet te trekken. Wij hebben er zeker alle vertrouwen in!


De Staat
Markt 38 Arnhem
www.destaatarnhem.nl

 

Laat jouw reactie achter...