NIGHTLIFE ARNHEM | KROEGEN, BARREN & CLUBS

Al dik 15 jaar ben ik al werkzaam in de horeca van Arnhem. Inmiddels heb ik ook al heel wat horecazaken zien komen en gaan. Zo ben ik zelf begonnen in de Vergane Glorie (tegenwoordig Aspen Valley) op de Korenmarkt. Tegenwoordig draai ik in Arnhem regelmatig bij Juicy Lucy, Bloopers & Manhattan. In mijn vrije tijd ben ik ook niet uit het nachtleven weg te slaan! Daarom heb ik met veel plezier deze gids geschreven. De leukste kroegen, barren & clubs van Arnhem op een rijtje.

juicy-lucy-arnhem-coyote-bar-vrijgezellen
(Foto: Coyote Bar “Juicy Lucy” op de Korenmarkt Arnhem)

Borrelen & om de avond mee te beginnen

Eind van de middag of misschien het begint van de avond en op zoek naar een plek om lekker te borrelen? Hier volgen de hotspots om jouw stapavond goed te beginnen. Lekkere wijntjes, bijzondere biertjes en misschien wel een ordinair bittergarnituur. Ik vertel je waar en waarom.

STADSCENTRUM

* Taphuys Arnhem : Nieuwe zaak in het oude postkantoor van Arnhem. Jansplein dus. 100 verschillende bieren op tap. Deze kan je met een pasje zelf tappen. Daarnaast ook keus uit 80 open wijnen. Lekker borrelen, goede lunch- en dinerkaart. Probeer vooral de sandwich carpaccio of de buikspek. Yummie.

* Le Grand Café : Mooie verbouwing gehad en nu net weer open! Midden op de Korenmarkt. Zelfs een kleine cocktailbar achterin de zaak. Achtergrondmuziek. Centraal gelegen in het stadscentrum & daarom ideaal om de avond te beginnen. Opgepast: een wand met vleesetende planten. Maar vegetariërs zijn ook welkom hoor.

grand-cafe-arnhem-korenmarkt

* Den Koopman Speciaalbier : Hoeft volgens mij geen uitleg bij. Veel speciaalbieren waar eigenaar Maurice graag iets meer over uitlegt. Een kroeg die een volwassen doelgroep (25+) trekt tegenover het relatief jonge publiek op de Korenmarkt. Echte bierliefhebber? Bestel eens de Opperknoepert. Na afloop niet boos op Let Us Stay For A Day worden :-p…

(Foto: Den Koopman / Op woensdag kennismaken met speciaalbieren)


* Bargavi (wijnbar)
: Zin in echt goede wijntjes met een mooi verhaal? Ga dan naar deze wijnbar in de Zwanenstraat in Arnhem (7 Straatjes). Bestel er meteen een paar oesters bij. Deze zijn hier goddelijk. Geen wijnliefhebber? Meerdere gin-tonics op de kaart voor de hipsters. Hoort bij Zafvino waar je heerlijk kan eten. Goede combi dus.

 

* Barley’s Biergarten : De naam zegt het al… Enorm veel bier op het menu. Een verkoelende Singha of Chang uit Azië. Of waan je even weer op vakantie in Curacao door een Polar te bestellen. Dat kan hier. Een goede bodem leggen? Heerlijke spareribs, burgers of een hele kip. Smullen maar. Wel even je vingers aflikken na afloop!

* ‘t Moortgat : Bier, bier en nog eens bier. Om precies te zijn 12 op tap en keus uit 100 verschillende Nederlandse en buitenlandse bieren op fles. De kastelein achter de bar heeft veel kennis & geeft graag advies. Elke dag open. Een begrip in Ernhem. Wel echt een kroeg met véééél mannen! Hoef je niet heen om vrouwen te versieren. 

* Stan & Co
: Hip, druk & populair. In het weekend soms moeilijk een vrij tafeltje te vinden. Een enorm mooi terras dat de hele dag volop in de zon ligt (als ie er is dan). Verschillende gin-tonics & cocktails. Ligt naast het Willemsplein. Super centraal dus. Eten doe ik liever ergens anders.

 

* Café de Schoof : Geen populaire bedoeling. Maar wel altijd druk. Bij het uitzetten van het terras al moeite op de mensen weg te houden. Misschien komt dat ook wel door de Happy Hours. Barpersoneel heeft passie voor de horeca & plezier in het werk. Hier kan je meteen blijven zitten tot laat in de nacht. Deze kroeg viert ‘s avonds een feestje tot in de vroege uurtjes.

* Bar Florian : Heb je zin om de borrel al lekker vroeg te beginnen? Dan besluit ik meestal op dit terras neer te ploffen. Vooral in de zomer één van mijn favoriete plekjes. Ik ben fan van het Dip & Mix Plateau. Knapperig brood en verse groenten met fijne sausjes om in te dippen. Goed & volwassen horeca personeel. Don’t forget to visit de kwartaalborrel. Elke keer weer een hele happening!

* BABO Café : Extreem lekker happen voor een café. Wijnliefhebbers komen hier graag. Ik ga meestal voor de witte Verdejo of Rioja Blanco. Deze horecazaak is eigenlijk een intieme woonkamer waar je heerlijk een plekje aan de bar of een tafeltje uitzoekt. De taarten maken ze allemaal zelf & zijn heerlijk.

 

* Sint Jan : De tijd heeft hier even stil gestaan. Echt modern kan je het niet noemen. Toch is het een heerlijke plek op het Jansplein. Een groot terras voor de deur, vlotte bediening en vooral betaalbaar. Als voor mij het weekend is begonnen op maandag reserveer ik graag een plekje aan de bar. De saté eet ik hier regelmatig en de daghap is meestal ook goed te hakken.

NET BUITEN HET CENTRUM


* Sugar Hill : Een favoriete plek van mij
 in Klarendal. Vergeet even de gin-tonics. Kan hier wel, maar voor een goede whisky ben je hier op het juiste adres. Geweldig goede burger uit de vuist om alvast een bodem te leggen. Voor de rest wisselende kaart met net iets andere gerechten. Misschien soms wat onbekende producten, maar oh zo lekker… Daarna rol ik de heuvel weer af richting de stad. Klaar om te stappen.

 

* CASPAR : Deze moderne huiskamer ligt ook in het Modekwartier (Klarendal). Vlakbij het station Arnhem Velperpoort. Voor de echt luie mens pak je hier de trein naar het centrum. Twee minuten met de trein of anders gewoon 10 minuten lopen. Leuk terras & bediening die het snapt.

* Grandcafé Metropole : Tussen alle malafide belwinkels in de Steenstraat ligt ook dit Grandcafé. Prima plek en leuk terras voor de deur. Bij drukte wel rekening houden dat de bediening het soms niet trekt. Heb meerdere keren toch redelijk lang moeten wachten voordat ik iets kon bestellen.

* Tape : Een tikkeltje alternatief, maar oh zo gezellig. Lekkere espresso. Maar ook voor een borrel kan je hier prima terecht in de retro huiskamer. Af en toe op het terras iets je stem verheffen als er weer een trein voorbij komt. Veel markante winkeliers in een kleurrijke omgeving. Gewoon te zien en altijd iets te doen. Regelmatig originele thema-avonden.

* La Canette : Een paar jaar lang woonde ik naast dit café in de Burgemeesterwijk. Op vrijdagmiddag veel dure auto’s voor de deur. Vooral in die tijd veel bobo’s met veel poen of mannen in de midlife crisis die dachten dat ze veel geld hadden. Gevolg dat er ook veel golddiggers kwamen. Door de crisis is dat publiek inmiddels weer in de minderheid. Durf ik er met mijn minimale loontje ook weer te komen en zijn de buurtbewoners ook weer van de partij. Prima plek om te borrelen dus!

Roses Lounge : Aan de Rijnkade kan je in de zomer heerlijk zitten op de terrassen aan het water. Hier hebben ze een erg chill terras. Vooral in de vooravond genieten van goede cocktails en de ondergaande zon. Helaas in de koude maanden net iets te ver buiten het centrum. Met mooi weer meestal een DJ op het terras die rustige lounge muziek draait. In de zomer ook een strand met beachbar onder aan de kade.

Feestcafés & Clubs

Na een paar wijntjes, cocktails of een krat bier is het tijd om het echte nachtleven op te zoeken in Arnhem. Tijd om te dansen (of niet als je net als ik uit de maat danst) of een versierpoging te wagen. Op verschillende plekken in de hoofdstad van Gelderland kan je dan een feestje vieren. Op sommige plekken tot de zon op komt.


KORENMARKT 

* Juicy Lucy (Coyotebar) : Na het idee van de film “Coyote Ugly“. Alleen maar vrouwelijk barpersoneel. Veel entertainment & dansjes. Alleen in het weekend & op speciale feestdagen open. Altijd druk en gezellig. Op donderdagen veel studenten, gespierde mannen (defensie) en mooie dames. In dit danscafé draaien ze vrouwvriendelijke muziek. Mannen die gaan trouwen krijgen een bodyshot op de bar. Vrouwen die in het huwelijksbootje stappen doen een bekend dansje en maken hiermee kans op een cocktail. Publiek 21+.

(Foto: Juicy Lucy “The Hottest Place In Town”)

* Bloopers : 100% feestgarantie. Handjes in de lucht! Op de hoek van de Korenmarkt hoor je altijd muziek. Elk weekend gekkenhuis tot in de vroege uurtjes. Pas op voor de krokodil. Deze is verraderlijk lekker & zeker net zo gevaarlijk als een levend exemplaar in de dierentuin. Het personeel viert graag een feestje mee achter de bar. Af en toe zingen de barmannen zelf een liedje mee. Op zondag regelmatig een Hollandse Avond met bekende Nederlandse artiesten. Alle belangrijke voetbalwedstrijden op groot scherm te zien! Publiek 21+.

 

* Café de Schoof : Huh? Alweer in het lijstje? Jawel… Voor de grap noem ik het wel eens de occasion bar van Arnhem. De gemiddelde leeftijd van de klandizie is misschien iets ouder dan bij de rest op de Korenmarkt. Toch weten studenten en jongeren deze plek ook te vinden! Mijn favoriete avond is de zondag. Veel horecapersoneel dat vrij is en het weekend komt afsluiten. Altijd feest! Publiek : alle leeftijden.

* Bar XO : Klein maar fijn. Deze kroeg heeft overdag een goede terrasfunctie. Samen met Bloopers het langst zon op de Korenmarkt. ‘s Avonds is het tijd voor een feestje. Op donderdag een drukke studentenavond. Veel vuurwerk & gekkigheid achter de bar. Het is jammer dat de bar niet twee keer zo groot is, dan had ie waarschijnlijk net zo vol gezeten. Publiek: 18+.

 

* The Cavern : Hier kan je elke dag terecht tot 5 uur in de ochtend. Waar veel kroegen in Arnhem uiterlijk om 4 uur sluiten gaan ze hier nog even door. Dat is dan ook de reden dat dit café voor mij meestal de afsluiter van de avond is. Nog even afpilsen of probeer eens de beruchte chili wodka. 100% hangover garantie. Veel buitenlandse studenten komen hier vaak doordeweeks.

* The Move : Op woensdag stappen doe je bij The Move. Het is dan namelijk tijd voor de wodka woensdag! Behoorlijk jong publiek en de DJ draait echt van alles door elkaar. Stond bekend als een café waar redelijk alternatieve muziek (o.a. hardrock) werd gedraaid. Dat is tegenwoordig duidelijk minder.

* Dollars Rock Café : Voor liefhebbers van live muziek. Open op donderdag tot en met zaterdag. Volwassen publiek. Te vinden op de Korenmarkt in Arnhem.

* De Barron : Deze kroeg is net verhuist naar de Korenmarkt. Zelf kom ik er te weinig, maar hoor ik regelmatig vrienden over legendarische karaoke-avonden. Regelmatig bandjes die optreden.

* Café ‘t Huys : Sportsbar. Net een kleine verbouwing achter de rug. Hier kijk je naar de Formule 1 of naar jouw favoriete voetbalploeg. Meerdere TV’s met daarop verschillende soorten sport. In het weekend vaak een DJ. Veel hockeyliefhebbers te vinden in deze stamkroeg op de Korenmarkt.

Alles klaar voor SportSunday! #livesport #cafethuys #korenkwartier #korenmarkt

A post shared by Wouter Janssen (@wouterhuys) on

 

* Loft : Hoog urban gehalte met gemêleerd publiek. Druk op de vrijdag & zaterdag. Regelmatig rijen voor de deur. Strakke club / bar met twee verdiepingen.

Het weekend zit er weer op! En wat was het gezellig! 😎

A post shared by Loft Arnhem (@loftarnhem) on

(Foto Instagram: gezellige avond bij Loft)

* Pavlov : Misschien wat moeilijk te vinden in een steegje van de Korenmarkt. Met vrienden lurken aan lange rietjes in een mixkan. Gewoon omdat het kan. Draai een keer aan het rad van fortuin of maak een keuze uit de vele cocktails. Lekker hoor! Verscholen tip.

* Aspen Valley : Studenten op donderdagavond. Populair bij jong publiek. Skihut met draaibar.

* Freaky Pianobar : Verwacht absoluut geen gekte zoals bij Crazy Pianos zoals in Scheveningen. Populair is deze zaak op vrijdag en zaterdag. Het programma bestaat uit een pianist en een DJ. Laatstgenoemde draait ook de laatste uren in de kroeg. Dus bij late binnenkomst niet raar opkijken als de piano onbezet is. Meezing gehalte ligt hoog. Dus na een paar borrels…

* Shooters : Misschien ken je nog wel de oude Sparks of Bamboo 6 op de Korenmarkt. Daar zit nu feestcafé Shooters, een concept overgevlogen vanuit Mallorca. Feesten doen ze hier in het weekend tot de vroege uurtjes. Veel hitjes, Apres Ski & fijne beukplaten.

* Mick O’Connells Irish Pub : Op de Korenmarkt is er natuurlijk ook ruimte voor een Irish Pub. Veel sport op de tv’s, grote pullen bier zonder schuimkraag & altijd druk. Altijd druk.

BUITEN DE KORENMARKT

* Manhattan : De meest bekende club van Arnhem. Hier ben ik veel feesten tot in de vroege ochtend meegepakt. De legendarische Soultrain-avonden, de nachten achter de draaitafel met o.a. Hardwell, Afrojack, Nicky Romero, Benny Rodrigues & Sidney Samson. Samen met Franky Rizardo was ik resident DJ op de donderdag studentenavond. Die studenten komen er nog steeds tijdens “Shots & Kots” met DJ Bruze d’Angelo. Vrijdag en zaterdag veel verschillende feesten met een variatie aan muziek: house, deephouse, techno, latin, urban & reggaeton. Diverse acties. Publiek: 18+ studentenavond, 21+ in het weekend.

(Foto Instagram: Donderdagavond studentenavond met leuke acties)

* Luxor Live : Plek met een hele lange historie natuurlijk. De heropening van deze poptempel was in 2008. Veel concerten op de agenda. Regelmatig ook feestjes als 90’s Now & Boogie Nights. Ook het feest Sunday People is inmiddels behoorlijk bekend geworden. Niet door de volle dansvloeren, maar volgens de Gelderlander eerder door de organisatie die meestal vergeet de DJ’s te betalen.

* Colors : Voor gay- en openminded people. Straight friendly :-). Op zaterdag, zondag en maandag feest. Zit op het Jansplein.

* De Buik : Als laatste in het rijtje en niet zonder reden. Als namelijk alles al dicht is hangen de laatste stappers hier nog in de lampen. Bij het verlaten van de kroeg is er grote kans dat de zon al schijnt en de vogeltjes al fluiten. Dit café in de Duizelsteeg, net achter de Korenmarkt, heeft net een nieuwe eigenaar en is helemaal opgeknapt. Publiek : 21+.

* Café Rio : Nooit meer naar huis? Op vrijdag en zaterdag is deze bar tot 06.00 uur in de ochtend open. Kan je vinden in de Varkensstraat schuin tegenover Manhattan. Voor de echte diehards dus.

Laat jouw reactie achter...

3 Comments

 1. Shooters

  August 8, 2016 at 9:31 am

  Jammer dat Shooters niet vermeld wordt in het rijtje op de korenmarkt !

  • djlourenz@gmail.com

   August 11, 2016 at 2:28 pm

   Gaan we ff rechtzetten natuurlijk Shooters! Excuus daarvoor!

 2. Shooters

  August 24, 2016 at 8:01 pm

  Top Thx 🙂