BISTRO BARBIZON | WAANZINNIG LEKKER DINEREN IN OOSTERBEEK

Bistro Barbizon in Oosterbeek. Zet dit restaurant maar alvast op jouw lijstje. Bij Let Us Stay For A Day staat deze aanwinst op horecagebied met hoofdletters opgeschreven bij de favoriete plekjes om fantastisch te eten! Waarom? Dan zullen we jou nu vertellen & vooral ook laten zien ;-). Wij kunnen daarom ook niet garanderen dat na het zien van deze foto’s het water jou niet in de mond loopt.

Gastheren Rutger Willems & Bram van de Broek zorgen ervoor dat bij Barbizon een avondje uit eten pas echt genieten is. De tijd vliegt voorbij en zo kan het gebeuren dat je net als ons pas bijna drie en een half uur later uit het etablissement verlaat. De heerlijke gerechten van de Spaanse chef-kok Juan Martinez Barnes zijn een genot om te proeven. Smullen dus.

Wij lieten ons deze avond verrassen. Oesters & bubbels om mee te starten. Daarnaast een plank met onder andere Spaanse ham (met Pata Negra), Manchego & rilette. Dit alles geserveerd op het mooie terras met uitzicht op de paardenstallen van de naastgelegen manege. Een leuke starter toch? Naast dat het er mooi uit ziet, was het vooral ook erg lekker. 

Onze ene voorgerecht bestaat uit een echt goede (!) carpaccio met truffelmayonaise, kleine bospaddestoelen & parmezaan. Vroeger ging ik voor dit gerecht naar restaurant Zwagers (tegenwoordig Retiro) in Arnhem. Nu heb ik gelukkig een nieuwe plek gevonden voor deze klassieker.

Daarnaast krijgen we paté van ganzenlever met brioche. Dat valt ons behoorlijk zwaar. Om eerlijk te zijn ben ik ook niet echt een liefhebber van. Mocht je dat wel zijn dan kan je bij Bistro Barbizon genieten van een ruime portie. Wij kregen het namelijk niet helemaal op ;-). 

Hoofdgerecht is vanavond de varkensribbetjes pikant gelakt met krokante ui, knoflook en jonge prei. Serieus, ‘by far’ de lekkerste spareribs die wij in lange tijd hebben gegeten. Deze mag je natuurlijk met de handjes eten, maar zelfs met mes en vork valt al het vlees letterlijk van het bot. Hier rij ik vanuit Arnhem graag voor naar Oosterbeek! Oh so yummy!

Op het andere bord ligt een tournedos van het Zuid Amerikaans Herford rund (met Bearnaisesaus). Deze is minstens net zo mals als de ribs. Het mes glijdt door het vlees en kauwen is bijna niet nodig. Misschien betaal je voor dit stukje vlees iets meer, maar na afloop begrijp je ook waarom. Met zoveel lekkers op onze borden hadden voor ons de ambachtelijke frieten achterwege kunnen blijven. We begrijpen alleen wel dat andere gasten dit misschien wel heel graag willen bij het hoofdgerecht.

Is er dan nog ruimte voor een nagerecht? Eigenlijk niet. Toch kunnen we de verleiding niet weerstaan. Daarom op tafel een Crème Brulée van vanille & een warm taartje van chocolade en sabayon, gezouten pistache en ijs. Daar maken we graag nog een plaatsje voor vrij! Helaas geen duidelijke foto meer, de zon was na drie uur genieten aan tafel helaas al onder ;-). 

Bistro Barbizon in Oosterbeek, daar rij je graag een keer voor om. De volgende keer komen we alleen met de bus vanuit Arnhem. Onderweg naar huis zagen we de bushalte om de hoek, ideaal voor iedereen die besluit net als ons een mooi wijnarrangement erbij te doen. Dan hoef je aan tafel niet te tossen wie er na twee wijntjes de rest moet afslaan. Een taxi pakken is natuurlijk ook een optie.

De uitgebreide wijnkaart en het passende advies bij de gerechten door de gastheren maakt het feest hier helemaal compleet. Een dikke aanrader voor elke liefhebber van lekker eten! Bistro Barbizon
Valkenburglaan 1 Oosterbeek

reserveren kan via:
info@bistrobarbizon.nl of bellen met 026-8480159
website : www.bistrobarbizon.nl

 

Laat jouw reactie achter...